vrijdag 13 juli 2012

Jong N-VA Dender reikte Denderoorkonde uit aan de Dendermondse rugbyclub

Tijdens de traditionele 11-juli viering die doorging op dinsdag 10 juli in zaal Steenpoort te Dendermonde reikte Jong N-VA Dender traditioneel de Denderoorkonde uit.  De Denderoorkonde is een onderscheiding voor verenigingen en organisaties die een meerwaarde betekenen voor de wijde regio. Dit jaar viel deze eer te beurt aan de Dendermondse rugbyclub.

Dit omdat zij op sportief vlak reeds jaren tot de top van België behoren. Zo wonnen zij dit jaar de Beker van België en behaalden zij  de titel van landskampioen bij zowel de vrouwen als de mannen.  Maar zij zijn ook actief  op maatschappelijk vlak. Zo organiseren zij geregeld initiaties in de wijde Denderstreek waarbij de schoolgaande jeugd kan proeven van de sport en worden minder gegoede mensen professioneel opgevangen.

Verder wensen wij  de Dendermondse Rugbyclub te onderscheiden voor de organisatie van het jaarlijkse Flanders Open Rugby Event dat ook dit jaar weer een succes was met 76 deelnemende ploegen uit 15 landen. Het is een evenement dat op zich reeds gelauwerd wordt voor de professionele organisatie en de amusante sfeer die er heerst.

Met het uitreiken van de Denderoorkonde wensen wij ook nog eens de talrijke vrijwilligers in de bloemen te zetten. Ook voor de Dendermondse rugbyclub zijn zij onmisbaar. Dit benadrukte ook Kris Van Damme, erevoorzitter van de Dendermondse Rugbyclub, in zijn dankwoord. Vrijwilligers vormen immers het cement van onze samenleving . De successen die de Dendermondse rugbyclub vandaag oogsten,  zijn voor een groot aandeel aan hen te danken.


Op de foto’s: Kris Van Damme (erevoorzitter Dendermondse rugbyclub) en  An Vervliet, Laurent Mariën en Vincent De Wolf (Jong N-VA Dender)

Meer informatie: Vincent De Wolf (voorzitter Jong N-VA Dender), 0472/35.39.52