zaterdag 12 mei 2012

Voet- en fietspaden toegankelijk maken, ook voor rolstoelen en kinderwagens

Betreft: mobiliteit, voet- en fietspaden beter toegankelijk maken.

Verkeersveiligheid en een goede mobiliteit zijn  belangrijke aandachtspunten, zeker voor zwakke weggebruikers.




Foto’s: centrum Lebbeke, hoek  Leo Doboisstraat - Brusselsesteenweg, Korte Breestraat, Opwijkstraat, Langestraat,…

Dikwijls worden de veiligheid en mobiliteit gehinderd door nutsvoorzieningen. Zo stellen wij vast dat er op tal van plaatsen in de gemeente Lebbeke en ook elders, op de voet- en fietspaden, electriciteitspalen, schakelkasten, of andere obstakels voor nutsbedrijven worden geplaatst. Deze voet- en fietspaden zijn dan dikwijls niet meer toegankelijk voor de gebruikers .

Maar vooral kinderwagens en rolstoelen kunnen niet meer passeren en moeten zich op de straat begeven .

Wij zijn van oordeel dat in een goed overleg met de nutsbedrijven, deze obstakels over een redelijke termijn kunnen verplaatst worden, zonder dat dit te nadele zou zijn van de dienstverlening.
Daarom heeft Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger, een schrijven gericht aan Eandis, distributeur van nutsvoorzieningen met de vraag om de electriciteitspalen, schakelkasten,.. die een hinder vormen voor het verkeer, voor voetgangers en fietsers, maar  vooral voor kinderwagens en rolstoelen, op termijn te vervangen door verkeersvriendelijkere oplossingen.

Deze aanpassingen kunnen gebeuren via een planmatige aanpak en naar aanleiding van onderhoudswerken, openbare werken, geplande vernieuwing van de nutsvoorzieningen,… zodat dit binnen een redelijke termijn en beheersbare kosten kan opgelost worden.

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger
 0497/522 800